Welkom op mijn website!

Ik ben Maureen Kemperink. Op 1 maart 2008 ben ik mijn bedrijf MK teksten gestart. Daarvoor heb ik – onder meer – twaalf jaar bij Natuurmonumenten gewerkt.

Taal- en paardengek

Taal vond ik als kind al geweldig: ik smulde van dictees en opstellen. Thuis schreef ik schriften vol met verhalen over pony’s en paarden. Fantasieverhalen met een beetje educatie erin – je moet dieren immers wel goed verzorgen!

Van dierentuin …

Ik studeerde Nederlands in Tilburg en schreef mijn afstudeerscriptie over natuureducatie bij dierentuinen. Daarna ging ik werken bij de educatieve dienst van Safaripark Beekse Bergen.

… Naar kinderboerderij

Ik verhuisde naar Amersfoort en volgde daar de natuurgidsenopleiding van het IVN. Via vrijwilligerswerk op een kinderboerderij kwam ik terecht bij de Stichting Kinderboerderijen Nederland en voor hen schreef ik een boek over de verzorging van kinderboerderijdieren.

Enthousiaste boswachters

Bij Natuurmonumenten werkte ik als redacteur interne media. Ik reisde door het hele land om de altijd enthousiaste boswachters te interviewen. In deze tijd heb ik veel geleerd over planten en dieren, natuurbeheer en natuurbescherming.